Er zijn meerdere beroepen waar veiligheidskleding raadzaam – en soms zelfs – verplicht is. Wanneer u of uw personeel bijvoorbeeld vlamvertragende – of signaalkleding dient te dragen, wilt u uiteraard de beste kwaliteit. Signaalkleding moet namelijk ook echt een reflecterende werking hebben en van vlamvertragende kleding moet een uitmuntende vuurbestendigheid worden verwacht. Wat voor veiligheidskleding u ook zoekt, Complementair Workwear beschikt over een ruim en betrouwbaar assortiment.

High Visibilty – en signaalkleding

Het bekendste soort veiligheidskleding is High Visibility – of signaalkledingen wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Hierbij kunt u denken aan de GWW (Grond- Weg- en Waterbouw), aan een veiligheidsfunctie (zoals een steward), maar ook aan een vrachtwagenchauffeur of verkeersbegeleider.

Met signaalkleding bent u uiteraard zeer goed zichtbaar. Dat komt allereerst door de herkenbare fluorescerende kleur van de kleding. Vaak is dit geel, oranje, roze of groen. Het fluorescerende materiaal zorgt voor een felle kleur waardoor u direct door nabije mensen zult worden herkend. Daar komt bij dat signaalkleding is voorzien van retro reflecterend materiaal. Hiermee zullen lichten (met name in het donker) een duidelijk reflecterende werking op uw veiligheidskleding hebben. Bij dit soort werkkleding is het aan te raden om goed naar de eigenschappen te kijken. Er zijn namelijk meerdere eisen waaraan goede High Visibility kleding aan dient te voldoen.

Eisen signaalkleding

Dit soort veiligheidskleding dient te voldoen aan verschillende eisen. Voor signaal- of High Visibility kleding is dit onderverdeeld in 3 klassen. Mocht u kledingstuk tot klasse 1 behoren dan bent u het minst goed zichtbaar. In klasse 3 zou juist het best zichtbare signaalkleding hebben. Om tot een klasse te worden gerekend dient het kledingstuk aan verschillende eisen voldoen. Het belangrijkste is echter het aantal m2 aan fluorescerend materiaal en reflecterend oppervlak. Zo voldoet een klasse 3 signaalkleding aan minimaal 0,8 m2 fluorescerend materiaal en minstens 0,2 reflecterend oppervlak. Uiteraard behoort onze gehele High Visibility kleding assortiment tot een van de drie klassen.

Ga naar contact

HOE U ONS KUNT BEREIKEN

U kunt ons op werkdagen bereiken via ons telefoonnummer: +31 (0)85-0210 876 of per mail via: info@work-wear.nl. Ook kunt u een bericht achterlaten via het onderstaande contactformulier of direct een afspraak inplannen.

Contactformulier